Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


11.Fejezet Az újrakezdés

2011.01.26

11.Fejezet: Az újrakezdés

Tamatuék ölték az Árny vadászokat de egyre többen lettek, teltek a napok, hetek végül 2hónap múlva már csak 1seregnyi volt Tamatuék össz erejükkel lesúlytottak rájuk és akkora robbanás lett hogy Bara Magna elmozdult a helyéről.(csak egy kicsit)
-Ki vagy te rondaság! –üvöltött Tamatu Gentarra aki egy kicsit másképp nézett ki.
-Te ki vagy idegen? –kérdezte Gentar Tamatutól.
Egymást megnézték és látták hogy nem egészen úgy néznek ki ahogy.Gentar vissza akart menni az időben hogy meggátolja rahksivá válását de nem tudott.Tamatu közben próbálgatta hátha valami újra is képes, egyszer csak új pengéjével hasított a levegőben és egy időalagutat hívott elő.
-Na jó, én összezavarodtam. –mondta Lewrax.
-Nem vagy egyedül, nem először vagyok ilyen randa testben.-mondta Gentar.
Egyszer csak Tamatuék azt látták hogy két Nagy Lény verekedik egymással.
-Csak el ne tapossanak!-mondta Lewrax.
Tamatu egyből megismerte őket, Mata Nui testébe bújt Teridax volt és a Proto páncélos Mata Nui.
-Nem kéne segítenünk?-kérdezte Gentar.
-De!-mondta Tamatu, ám ekkor jöttek rájuk a semmiből a rahksik melyek hasonlítottak Gentarra, csak Gentar magasabb volt, jobb fegyverrel és nem volt anyira ronda.
-Én elintézem Teridaxot, ti a Rahksikat!-mondta Tamatu.
Tamatu Teridax hatalmas szívköve felé kezdett el repülni de folyamatosan verekedett így megnehezítette Tamatu dolgát.Egyszer a kezét megmozdította és Tamatut véletlenül a földre küldte, vagyis tudtán kívül.
Tamatu fel-fel tápászkodott és felnézett majd ezt mondta:
-Légy átkozott Teridax! –Olyan hangosan üvöltötte, hogy Teridax is meghalotta, és Tamatura lépett.Hallatszott valami nyögés, majd Teridax lába emelkedni kezdett.
Tamatu volt az, felemelte Teridaxot nagy nehezen és eldobta, majd kapkodta a levegőt a fáradságtól.
-Ez elképesztő volt!!! –mondta Lewrax meglepődve Tamatunak.
-Tudom, régebben is tudtam ilyet, de akkor sokkal jobban kifáradtam. –válaszolt Tamatu.
-Gentar éppen a Rahksikkal harcolt, ám egyszer egy óriási hanghullámot bocsátott ki, mely elsodorta őket.Balrapillantott és látta hogy Vedanar Kridaxxal pár árnyvadásszal és mocsári Ragadozóval küzd.Gentar sietett oda, de összfutott 2 Árny vadásszal(szárnyas szerves változat) akik lefogdák, a hanghullámok nem hatottak rájuk, mivel nincs fülük, ezért végig kelett néznie ahogy Vedanar harcol Kridaxékkal.
Vedanar bátran küzdött, meg is ölte őket, Kridax kivételével, majd Gentar felé futott hogy kiszabadítsa, de ekkor Kridax egy áramsugarat lőtt felé.
-VIGYÁZZ! –ordította Gentar, de túl késő volt, Vedanart széttépték az áramsugarak két részre, Gentar kiáltása volt amit utoljára hallott, és egy áramcsapás amit utoljára érzett.Ám ekkor egy elemi erő sugár hagyta el testét, mely Gentarba ment, Gentar megkapta az ő föld és kő erejét.
-VOÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! –ordított Gentar miközben ökleit a magasban összeütötte majd földbeverte, az árny vadászokat kinyírta, Kridaxot kővé változtatta(a fején kívül)
-Rohadék –mondta Kridax.
Gentar új fűrészpálcájával a Makuta felé futott majd lefűrészelte a fejét egy csapással, így 3 részre szakadt, a nyaka, a feje, és a kővé dermedt teste.
-Nesze te rohadék. –mondta Gentar.
Tamatu és Lewrax eközben a Matoranokat mentették ám egyszer csak Teridaxot megölte Mata Nui, aztán Nui is meghalt, a maszkja maradt belőle.Miután Tahu elmondta beszédét, Tamatu állt fel a mini dombra és két kézzel a magasba emeévén Onryte maszkját mondta: -GYŐZTÜNK!-
Mindenki elkezdett éjjenezni és tapsolni, ám Tamatu csendet kért.
-Ez a nap, szörnyű veszteségekkel járt, a felépített Bara Magna újra lerombolásával, sok Toa áldozta azért életét hogy ma itt lehessünk.Névszerint:

Avtoro, én régi, hű barátom.

Koprex és Tahnox, lelkes Toa tanítványaim.

Onryte, legjobb tanítványom, egy igen jó Toa.

Vedanar, hősies harcos, igazi példakép az átlag Toa számára.

A Toa Midak, egy bátor hősies Toa csapat, nem ilyen sorsot érdemeltek.(Nem haltak meg a Midakok, de ezt Tamatu nem tudja)

Végül de nem utolsó sorban Mata Nui, a nagyszellem életét áldozta értünk.

Épp e áldozatok miatt kell újjá építeni civilizációnkat, melynek egy fejlett, boldog helynek kell lennie, melyen bárki szívesen él, ez volt barátom, Onryte álma is.
-Éljen a Toa!Éljenek a hősi halottak!-kiáltotta egy Matoran, majd mindenki elkezdett éljenezni, tapsolni és bekiabálni csupa jót.
Vége
E történet folytatása a Tamatu Krónikái!( http://www.youtube.com/ToaTamatuBionicleTV6/ )

(a pirossal jelzett nevek a halottak)